Ukus raja

Posna baklava sa suvim šljivama

Omiljena poslastica na malo drugačiji način
Recepti 19.11.2015. - 12:10h Autor: Stil
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g suvih šljiva
  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g margarina
  • 750 g šećera
  • 600 ml vode

1. Suve šljive popariti u malo vode, poklopiti i ostaviti da odstoji. Za to vreme istopiti margarin, pa premazati prvu koru sa dve kašike rastopljenog margarina. Poklopiti drugom, pa i nju premazati.

 

2. Procediti šljive, pa deo rasporediti po kori i posuti mlevenim orasima. Ređajte na sledeći način: kora - šljive - orasi - kora, s tim da svaku koru premažete margarinom, i tako dok ne utrošite sav materijal.

 

3. Završite sa dve kore, i njih premažite odozgo. Isecite na kocke dok je još "živo", pa stavite da se peče.

 

4. Dok se baklava peče, skuvajte šerbet - rastopite 750 g šećera u 600 ml vode. Pečenu baklavu, dok je još vruća, zaliti šerbetom i ostaviti da se ohladi, a kore natope slatkim sirupom.

 

Carigradska torta! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...