Odličan recept

Punjene tikvice na italijanski način

Uz mešavinu italijanskih začina i sos obogaćen belim vinom, punjene tikvice dobijaju poseban ukus
Recepti
18:26h Autor:
Punjene tikvice na italijanski način
Foto: Thinkstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • glavica crvenog luka
  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • so, biber
  • 2 veće loptaste tikvice
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 dl suvog belog vina
  • 800 g oljuštenog paradajza
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike maslinovog ulja

1. Oljuštite crni luk, pa ga iseckajte na kockice, pomešajte sa origanom i mesom i pobiberite. Tikvice operite, isecite uzduž napola i izdubite. Sredinu iseckajte i dodajte u masu od mesa, pa time napunite tikvice.

2. Beli luk oljuštite i iseckajte na sitno. Pomešajte vino i paradajz, ubacite luk i lovor, začinite i sipajte u podmazanu tepsiju.

3. Potom poređajte tikvice i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni na 180 stepeni. Zapečene tikvice pospite parmezanom i bosiljkom i servirajte sa sosom.

Posna slana torta od paprike i patlidžana!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs