Ukusni zalogaji

Sutlijaš na portugalski način

Isprobajte nešto drugačiju varijantu omiljenog slatkiša od pirinča
Recepti
14:44h Autor:
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • šolja pirinča dugog zrna
  • dve šolje vode
  • dve šolje vrućeg mleka
  • šolja šećera
  • 2 žumanceta
  • rendana kora jednog limuna
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli
  • cimet (po ukusu)

1. Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi dok ne omekša.

 

2. Dodajte skuvanom pirinču vrelo mleko, šećer, puter, žumanca, limunovu koru i promešajte.

 

3. Neka struji na umerenoj vatri 15-20 minuta poklopljeno dok ne dobije gustinu ovsene kaše.

 

4. Sipajte skuvan sutlijaš u posude i ostavite da se ohladi. Cimetom pospite poslasticu kada se ohladi.

 

Piletina na drugačiji način: Aromatični ručak za uživanje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...