Isprobajte

Zapečene tikvice: Zdravo i brzo, jelo koje osvaja!

Osim što se veoma brzo sprema, ovo jelo je idealno zdravo i hranljivo
Recepti 07.11.2015. - 13:31h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 15 minuta
  • Jednostavno
  • Za 1 osoba

Sastojci

  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 jaje
  • 100 grama nemasnog sitnog sira
  • 0,5 dl jogurta
  • 2 decilitra maslinovog ulja
  • so po ukusu

Ovaj recept potvrđuje ono što nutricionisti redovno ističu – zdrava hrana zapravo može biti vrlo povoljna.

 

Priprema: Prvo marinirajte tikvice. Isecite ih na kolutove, kockice, ili već prema želji. Pospite suvim kvalitetnim začinom, ili samo stavite so i biber po želji.

 

Dodajte izrendan beli luk malo samo radi ukusa. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoje oko 15 minuta da otpuste vodu, pa procedite da se rešite tečnosti.

 

U tepsiju stavite papir za pečenje. Jaja umutite sa jogurtom i uljem. Sipajte u kalup, dodajte marinirane tikvice i preko njih izmrvite sir.

 

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 °C dok se ne zapeku. Možete posuti supenom kašikom parmezana pre pečenja. Malo ćete povećati kalorijsku vrednost, ali ćete zato dobiti izvanredan ukus i obrok koji će vas zasititi.

 

Isprobajte i burek sa sirom i tikvicama, recept ćete naći OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...