Oduševiće vas

Riblje loptice u pikantnom sosu

Ove ukusne ćuftice možete poslužiti kao predjelo ili večeru
Recepti 06.11.2015. - 19:31h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 400-500 g ribljih fileta
  • 1 cm oljuštenog rendanog đumbira
  • 900 g krompira iseckanog na kockice
  • 2 šargarepe iseckane na kockice
  • glavica belog luka (očišljeni i usitnjeni čenovi)
  • 1 jaje, umućeno
  • 1,5 šolja gustina
  • pola šolje brašna
  • so, biber, ulje
  • 8 šolja bistre riblje supe
  • šolja sirćeta, šolja gazirane mineralne vode
  • šolja smeđeg šećera
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike gustina (razmućene u 3 kašike vode)
  • malo tucane paprike

1. Skuvajte riblje filete u vodi s đumbirom. Kada je riba skuvana, usitnite je viljuškom tako da dobijete oko 4 šolje kuvane ribe.

 

2. U posebnoj šerpi skuvajte krompir i šargarepu dok ne omekšaju. U blender stavite ribu, krompir, šargarepu, beli luk i jaje i dobro umutite. Prebacite smesu u posudu i dodajte brašno i gustin i dobro promešajte, pa dodajte so i biber.

 

3. Od ove smese pravite loptice i kuvajte ih u bistroj ribljoj supi dok ne porumene. Skuvane loptice zatim pržite u dubokom ulju.

 

4. U tiganju pomešajte sirće, gaziranu mineralnu vodu, šećer i soja sos. Krčkajte dok se šećer ne rastvori, pa dodajte gustin rastvoren u vodi. Ako želite gušći sos, dodajte više gustina i kuvajte da se ublaži ukus gustina. Ako želite pikantniji ukus, dodajte ljutu tucanu papriku. Poslužite riblje loptice uz sos.

 

Zlatna bundeva na pet načina: Kraljica jeseni postaje kraljica trpeze!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...