Rajski zalogaji

Palačinke sa jabukama i šlagom

Neobična verzija omiljene poslastice neće vas ostaviti ravnodušnim
Recepti 04.11.2015. - 18:11h Autor: lisa.rs
Foto: Profimedia
  • 35 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2,5 dl mleka
  • 125g brašna
  • 4 jajeta
  • Prstohvat soli
  • kašika šećera
  • kašika limunovog soka
  • 4 jabuke
  • cimet
  • šlag

1. Umutite 2,5 dl mleka, 125 g brašna, 4 jajeta i malo soli. Ostavite testo da miruje oko pola sata. Oljuštite 4 jabuke, podelite ih na četvrtine pa ih dalje izdelite na tanje kriške.

 

2. Kašiku limunovog soka pomešajte s kašikom šecera i ostavite da odstoji. Rernu zagrejte na 50 stepeni. Pecite palačinke s jedne strane, odozgo poređajte jabuke, pa ih prevrnite i ispecite s druge strane.

 

3. Palačinke možete slagati jednu na drugu i filovati šlagom. Jabuke pokapajte pripremljenim sirupom od limuna i pospite cimetom. Palačinke držite tople u rerni dok se lepo ne spoje.

 

Jedan recept, 8 različitih jela: Slatke i slane palačinke na potpuno drugačiji način! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...