Fantastična kombinacija

Gibanica sa ajvarom

Pravo srpsko jelo osvojiće vas na prvi zalogaj
Recepti
00:04h Autor:
Gibanica sa ajvarom
Foto: Shutterstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 g kora za gibanicu
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • malo vegete
  • malo bibera
  • manja teglica ajvara
  • 4 jaja
  • malo ulja
  • malo kisele vode
  • 2 čaše pavlake
  • malo soli

1. Sitno isečen luk i praziluk propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso pa sve još malo propržiti. Proprženo mleko promešati sa ajvarom.

2. Ređati po dve kore, svaku poprskati uljem i kiselom vodom, a svaku drugu filovati.

3. Uviti kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseći na komade, pa sve preliti pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.

4. Ostaviti da odstoji jedan sat, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Zdravi kolačići po receptu Jelene Đoković: Uvek u mom frižideru! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs