Isprobajte

Punjeni uštipci za hladna jesenja jutra: Savršen doručak!

Poći će vam voda na usta od samog recepta, a zamislite kako će vam tek biti kada budete spremili i probali ove uštipke
Recepti
19:00h Autor:
Punjeni uštipci za hladna jesenja jutra: Savršen doručak!
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600 grama brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša mleka (mera može biti čaša od jogurta)
  • malo soli
  • Fil:
  • Malo sitnog sira
  • malo šunke ili slanine ili parizera

U jednu činiju stavite brašno, suvi kvasac, so i izmešajte sve da se masa sjedini. Zatim u smesu sipajte mleko i jogurt, umutite i ostavite da naraste.

Zatim, razvijte testo u pravougaonik oklagijom ili rukama i na jedan kraj (duži) stavite malo sitnog sira, parizer (ili šunku ili slaninicu, po izboru), a onda testo urolajte do kraja. Dobićete izgled štrudle, zatim isecite tu štrudlu na parčiće (od vas zavisi da li će biti veći ili manji). Kada testo isečete, sačekajte još par minuta a zatim pecite uštipke u mnogo vrelog ulja.

Vaditi na papirne salvete da upiju višak masnoće.

Manastirska pogača donosi nezaboravne mirise u vaš dom za 15 minuta

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs