Odličan recept

Pileći bataci na lovački način

Začinite sa malo ruzmarina i poslužite najdražim gurmanima
Recepti 28.10.2015. - 18:50h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • 25 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • Kašika ulja
  • 8 pilećih bataka
  • 2 dl pilećeg bujona
  • 400 g paradajza
  • 2 grančice ruzmarina
  • 2 grančice žalfije
  • so, biber
  • 600 g brokolija

1. Tiganj premažite uljem. Batake očistite, operite i osušite, pa ih sa svih strana ispržite dok ne dobiju zlatnobraon boju. Dodajte bujon.

 

2. Paradajz isecite na osmine. Beli luk oljuštite i nasitno iseckajte. Ruzmarin i žalfiju operite, osušite i sitno isecite. Zajedno s rendanom limunovom korom sve dodajte batacima, začinite solju i biberom.

 

3. Poklopljeno dinstajte na umerenoj vatri 20-30 minuta. U međuvremenu, brokoli operite i razdelite na cvetiće, a deblji deo iseckajte. Obarite tri minuta u slanoj vodi, procedite i poslužite s piletinom.

 

Posne bajadere sa lešnikom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...