Neodoljivo

Brzi kolač sa kakaom i kokosom

Poslastica čiji ukus će vas osvijiti na prvi zalogaj, a ako upotrebite biljno mleko, dobićete i kolač za vegane
Recepti 26.10.2015. - 18:40h Autor: lisa.rs
Foto: Profimedia
  • 35 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 šoljica integralnog brašna
  • 1 šoljica glatkog brašna
  • Prstohvat soli
  • 5-6 kašika smeđeg šecera
  • 5 kašika kakao praha
  • 5 kašika kokosa
  • 3 dl mleka (najbolje biljnog)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 5 kašika hladno ceđenog ulja

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Manji kalup obložite papirom za pečenje. U činiji pomešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo i so, a zatim umešajte šečer, kakao (prosejte ga da ne ostanu grudvice) i kokos.

 

2. Posebno razmutite mleko, limunov sok i ulje pa ulijte u smesu. Kratko promešajte i sipajte u kalup.

 

3. Pecite pola sata, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Ukrasite sa malo kokosa i poslužite.

 

Domaća pita sa kiselim mlekom!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...