Recepti sa Stilom

Pasulj ala Toskana

Obavezno skoknite do Toskane da probate ovo jelo
Recepti
12:06h
Pasulj ala Toskana
Pasulj ala Toskana, Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 800g belog pasulja
  • 450g paradajza
  • jedna ljuta papričica
  • 3 čena belog luka
  • 4 lista žalfije
  • 4 maslinovog ulja
  • po ukusu bosiljka
  • po ukusu soli

Opran beli pasulj skuvajte u malo posoljenoj vodi, ocedite i ostavite do upotrebe. Paradajz oljuštite i povadite semenke. Ljutu papričicu prepolovite, bacite peteljku i sa semenkama isecite na tanke kolutiće. Beli luk dobro izgnječite u avanu sa listovima žalfije, zatim ih propržite na zagrejanom maslinovom ulju. Kada luk požuti, izvadite ga sa listovima žalfije a u aromatizovano ulje dodajte iseckanu ljutu papričicu i paradajz. Smesu po ukusu posolite i nastavite s kuvanjem na umerenoj temperaturi oko 30 minuta. Dodajte prethodno skuvan pasulj, šolju vode i poklopljeno kuvajte još 10 minuta na niskoj temperaturi. Pred kraj kuvanja stavite nekoliko listova bosiljka. Poslužiti toplo.

SavetPasulj će omekšati ako posle prvog kuvanja vodu prospete, pasulj ocedite i zalijete s nekoliko kašika ulja, pa posle nekoliko minuta stavite u drugu vodu

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs