Recepti sa Stilom

Kraljevski krompir

Uživajte u izvrsnom jelu, koje će probuditi sva vaša čula
Recepti 23.04.2013. - 16:25h
Kraljevski krompir, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 veća krompira
  • 300g pečurke
  • 200g majoneza
  • šoljica vinskog sirćeta
  • sok od limuna
  • zrno karanfilića
  • bibera u zrnu po ukusu
  • soli po ukusu

U posudu sipajte tri čaše vode, dodajte sirće, karanfilić, nekoliko zrna bibera i so i stavite da provri. Kada počne da vri, dodajte pripremljene i isečene pečurke i ostavite da se kuvaju tri minuta, zatim ih izvadite i ocedite. Krompir skuvajte u ljusci, ali vodite računa da ostane čvrst. Kada se ohlade, oljuštite ih i izbušite im sredinu. Izmešajte majonez sa sokom od limuna, dodajte pečurke, promešajte i tom masom punite krompire. Stavite u frižider do serviranja.

 

Savet
Krompir u ljusci za vreme kuvanja neće popucati ako stavite malo soli nakon što provri

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...