Recepti sa Stilom

Makarone sa gorgonzolom

Savršen ručak za ljubitelje testenine
Recepti
05:56h Autor:
Makarone sa gorgonzolom
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 400 g makarona
  • 100 ml kisele pavlake
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g gorgonzole
  • 1 kašika majčine dušice
  • soli po ukusu
  • ulja po potrebi

Makarone skuvajte u dosta posoljene kipeće vode i procedite. Stavite ih u posudu u kojoj je zagrejano ulje, izmešajte da se ravnomerno naulje i držite na toplom.

Posebno prokuvajte majčinu dušicu i dve kašike vode, dodajte slatku i kiselu pavlaku i posolite. Kada proključa, dodajte usitnjenu gorgonzolu i sklonite sa šporeta. Makarone stavite u duboku činiju, prelijte toplim sosom i lagano promešajte.Savet: za kuvanje 100 grama testenine potrebni su litar vode i kašičica soli, jer se na taj način testenina neće lepiti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs