Recepti sa Stilom

Čorba od kelerabe

Bez dobre čorbe nema dobrog ručka
Recepti
22:52h
Čorba od kelerabe
Čorba od kelerabe, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 800g krompira
  • 2 glavice kelerabe
  • 2dl pavlake
  • 2 Crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • veza peršunovog lišća
  • po ukusu muskatnog oraščića
  • po ukusu bibera i soli

Kelerabu i krompir oljuštite i isecite na kockice. Zagrejte ulje i izdinstajte sitno iseckan crni luk. Dodajte kelerabu i krompir, dobro promešajte i prelijte supom od povrća. Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta. Nekoliko kašika kuvanog povrća izvadite, a ostatak ispasirajte. Dodajte pavlaku i vratite seckano povrće odvojeno na stranu. Čorbu po ukusu posolite i pobiberite i na kraju pospite sitno iseckanim peršunom.

SavetMuskatni oraščić poboljšaće aromu čorbe

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs