Recepti sa Stilom

Ćevapi u krem-sosu

Niški ćevap-naprednija verzija
Recepti
13:32h
Ćevapi u krem-sosu
Ćevapi u krem-sosu, Foto: Shutterstock
  • 140 minuta
  • Srednje teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 250ml Belog vina
  • 200g gorgonzole
  • glavica radiča
  • 500g mešanog mlevenog mesa
  • 3 belog luka
  • 2 Soli
  • kisele vode
  • bibera po ukusu
  • po potrebi ulja
  • aleve paprike
  • malo praška za pecivo

Umesite dobro rukama sve sastojke, pritiskajući dobrih deset minuta. Potom ostavite da stoji u frižideru najmanje dva sata, po mogućstvu preko noći. Urolajte meso u glatku rolnu prečnika oko 1,5 cm. Iz rolne secite ćevapčiće i pržite ih u tiganju sa debelim dnom sa svih strana dok ne postanu hrskavi. U međuvremenu, pustite belo vino da provri u šerpi. Dodajte sir iseckan na kockice i pustite da se otopi na tihoj vatri. U drugom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i pržite radič isečen na trake oko dva minuta na umerenoj vatri. Ćevapčiće i radič poslužite na toplom tanjiru. Preko njih prelijte krem-sos od sira.

SavetPri pripremi ćevapa, pored ostalih začina, dodajte navrh noža praška za pecivo da bi se lakše ispekli

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs