Recepti sa Stilom

Kukuruzna čorba

Ukoliko do sada niste probali ovu čorbu, toplo vam preporučujemo...
Recepti 09.08.2013. - 15:50h
Kukuruzna čorba, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 400 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • Glavica crnog luka
  • celer
  • Šargarepa
  • paprika
  • 3 kašičice skroba
  • So
  • biber
  • biljni začin
  • peršun
  • Ulje

Crni luk oljuštite, iseckajte i propržite na zagrejanom ulju. Dodajte mu 100 mililtara vrele vode i kockice šargarepe, celera i paprike. Kuvajte oko 15 minuta, a zatim dodajte kukuruz, biljni začin, peršun, posolite i pobiberite. Sipajte oko litar vrele vode, a kad čorba proključa, dodajte skrob razmućen u malo vode i sve dobro promešajte. 

Savet
Ako vam se šargarepa ili celer osuše ili omekšaju, stavite ih nakratko u friz da se zamrznu i onda ih upotrebite

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...