Originalna ideja

Pohovano meso bez brašna i prezli

Pripremite ukusnan ručak na malo drugačiji način
Recepti
14:58h
Pohovano meso bez brašna i prezli
Foto: Profimedia
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 jaje
  • oko 100 ml piva
  • 2.5-3 kašike kokosovog brašna + malo za valjanje mesa
  • sitno seckan beli luk
  • slatka mlevena paprika
  • kajenska paprika
  • Origano
  • 50 g čvaraka
  • 6 medaljona od svinjskog filea
  • svinjska mast za prženje

1. Medaljončiće debljine prsta začinite solju i biberom.

2. Napravite smesu za pohovanje: Umutite jaje i pivo, pa ovu smesu sipajte u činijicu sa kokosovim brašnom. Na ovaj način se bolje izmeša i lakše balansira ako je masa pregusta (jednostavno dodajte još malo piva).

2. Razdvojte vlakna čvaraka i ubacite ih u masu. Svaki medaljončić pospite sa malo kokosovog brašna, začinite origanom, kajenskom i slatkom paprikom i belim lukom, pa ih tek onda uvaljajte u smesu za pohovanje. Pazite da meso svuda bude prekriveno smesom, pa bez spuštanja na radnu površinu odmah ubacite medaljon u posudu u kojoj ste dobro zagrejali mast.

4. Ispržite sa obe strane i poslužite uz svežu salatu.

Recept za šampitu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs