Probajte, oduševićete se

Zdravi keksići sa čokoladom

Idealno ako žudite za slatkim zalogajima, a za još zdraviju verziju obični maslac zamenite onim od badema
Recepti 07.09.2015. - 12:22h Autor: tportal.hr
Foto: Shutterstock
  • 35 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 3 velike, prezrele banane
  • 80 g maslaca
  • 2 velike kašike meda
  • čajna kašika ekstrakta od vanile
  • 320 g ovsenih pahuljica ili mekinja
  • čajna kašika praška za pecivo
  • 1/4 čajne kašike cimeta
  • 1/4 čajne kašike soli
  • 70 g čokolade od 70% kakaa
  • 30 g sušenih brusnica

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni, a na pleh stavite papir za pečenje. U velikoj činii izgnječite banane viljuškom, zatim. dodajte istopljeni maslac, med i ekstrakt vanile, i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

 

2. U posebnoj činiji izmešajte ovsene pahulje, prašak za pecivo, cimet i so. Te sastojke polako dodajte u činiju s prethodnim sastojcima i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Zatim dodajte komadiće čokolade i brusnice.

 

3. Kašikom vadite smesu i stavljajte na pripremljeni pleh, pazeći da ostavite 3-4 cm razmaka između keksića. Pecite ih 12-14 minuta ili dok ne poprime zlaćkastu boju na ivicama.

 

4. Kada izvadite iz rerne, ostavite ih da se ohlade 2 do 3 minuta, pa ih nakon toga prebacite na tacnu za kolače da se potpuno ohlade.

 

Besprekorno ukrašena torta: Kako da napravite fondan! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...