Rajski zalogaji

Lagana torta od badema

Poslastica koja će vas osvojiti
Recepti
11:06h Autor:
Lagana torta od badema
Foto: Thinkstock

Pripremite ukusnu, laganu tortu sa bademima, čokoladom i slatkom pavlakom - obožavaćete je!

Sastojci:

Za koru:80 g putera80 g šećera1 vanilin šećerprstohvat soli5 jaja100 g brašna100 g mekog brašna2 kašičice praška za pecivo100 g mlevenih bademaputer i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore

Pogledajte bolje, ovo nije lubenica: Čudo iz kuhinje! (VIDEO)

Za fil:

500 ml mleka2 kesice kakaa50 g šećera100 g čokolade250 g putera

Ukrasi:

50 g lomljenih badema150 ml slatke pavlake16 čokoladnih karamela

Priprema: Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi.

Skuvajte mleko, kakao i šećer. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama i slatkom pavlakom.

Domaći mančmelou

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs