Recepti sa Stilom

Italijanska piletina

Ovako spremljena piletina topi se u ustima
Recepti 06.08.2013. - 11:49h
Italijanska piletina, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 700g pilećih prsa
  • 3 crvene paprike
  • 2 patlidžana
  • 1 Glavica crnog luka
  • 2 Kašike maslinovog ulja
  • 100ml ljutog paradajz-sosa
  • 80g prezli
  • 100g mocarele
  • po ukusu svežeg bosiljka

Piletinu propržite na maslinovom ulju, pa je odložite na tanjir. U istom tiganju prodinstajte crni i beli luk, dodajte kockice pečene paprike i patlidžana, kratko prodinstajte i zalijte paradajz-sosom. Kada se prokuva, dodajte listove svežeg bosiljka, posolite i pobiberite. U vatrostalnu činiju poslažite polovinu piletine, zalijte polovinom sosa pa ponovite postupak. Pospite komadićima mocarele i prezlama i zapecite u rerni ugrejanoj na 220 stepeni 10-15 minuta.

 


Savet: da bi vam pileće meso bilo belo i sočno, pre prečenja ga istrljajte limunovim sokom

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs