Recepti sa Stilom

Čorba od kelerabe

Prava sezonska čorba, uživajte...
Recepti 05.08.2013. - 13:59h
Čorba od kelerabe, Foto: Shutterstock
  • 70 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500 g kelerabe
  • Šargarepa
  • 2 korena celera
  • zelena paprika
  • paradajz
  • pola glavice crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • litar vode
  • So

Kelerabu, šargarepu, papriku i celer oljuštite i isecite na kockice. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte povrće i pržite na srednjoj temperaturi oko 10 minuta. Dodajte brašno i dobro sjedinite, posolite pa sipajte vodu, sitno seckan luk i paradajz i u polupokrivenoj šerpi kuvajte još 25 minuta. Kada je gotovo, sameljite sve sastojke u blenderu.

Savet
Ostatak crnog luka ne čuvajte za neko naredno jelo, jer glavica oksidira u dodiru sa vazduhom i postaje otrovna

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...