Ukusno i jednostavno

Najbrža pasta u tri koraka

Za pripremu vam je potrebno nekoliko sastojaka i samo jedna šerpa
Recepti 06.08.2015. - 13:11h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Thinkstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 1 manji luk, iseckan
  • 800 ml konzerviranog paradajza
  • 1 veza zelja, očišćenog
  • Šaka svežeg bosiljka
  • 500 g testenine po želji
  • 4 šolje vode (960 ml)
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • so, biber
  • aleva paprika
  • tucana paprika

1. U velikoj šerpi zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni i beli luk oko 3 minuta. Zatim dodajte sve preostale sastojke, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri.

 

2. Kada provri, nastavite da kuvate onoliko koliko na pakovanju testenine piše, povremeno mešajući. Kada je gotovo, neće biti potrebe da se bilo šta cedi, jer će testenina da upije tečnost , a pasta će biti spremna za služenje.

 

3. Dodajte rendani kačkavalj i uživajte u brzoj večeri. Ako želite da ovu večeru učinite malo jačom, dodajte 150 g iseckane i propržene slaninice.

 

Kremisimo torta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...