Rajski zalogaji

Parfe od bele čokolade i višanja

Slasni hladni dezert sa osvežavajućim ukusom višanja
Recepti 04.08.2015. - 15:22h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 100 g bele čokolade za kuvanje
  • 300 ml šlaga
  • 3 žumanca
  • 30 g šećera u prahu
  • pola kašičice cimeta
  • 4 dl višnjevače
  • 500 g zamrznutih višanja
  • 100 g šećera
  • 100 ml crnog vina
  • šipka cimeta
  • 2 zvezdasta anisa
  • 2 pune kašičice gustina

1. Belu čokoladu iseckajte i rastopite na pari. Šlag čvrsto ulupajte. Žicom umutite žumanca, šećer u prahu, cimet i višnjevaču. Spojite masu od višnjevače i rastopljenu belu čokoladu, pa ostavite da se ohladi. Čvrsto ulupajte šlag, a zatim ga izmešajte sa dobro ohlađenim kremom.

 

2. Masu za parfe sipajte u četiri prethodno navlažene činijice i ostavite najmanje osam sati u zamrzivaču.

 

3. Višnje, šipku cimeta, crno vino, šećer i anis ukuvajte u šerpici. Umutite gustin sa dve kašike hladne vode, tako da dobijete glatku masu, pa sipajte u ključalu smesu i pustite da sve zajedno još jednom proključa. Skinite, potom, šerpicu sa šporeta, pa je stavite u plitku posudu sa ledenom vodom i mešajte dok se sos ne ohladi.

 

4.  Modlice sa smrznutim parfeom potopite na trenutak u posudu s vrelom vodom i odmah izručite sadržaj na tanjiriće. Parfe prelijte sosom od višanja.

 

Grčki džem od šljiva!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs