Omiljeni slatki namaz

Grčki džem od šljiva

Za sve koji uživaju u kiselkastom ukusu najlepšeg džema iz detinjstva, ovo će biti zanimljiva nova ideja za bogatu zimnicu
Recepti
11:10h Autor:
Grčki džem od šljiva
Foto: Thinkstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg šljiva
  • 2 kisele jabuke
  • 1 kg šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kesica vanile
  • 2 kašike limunovog soka
  • 5 čaša vode

1. Pristavite vodu i šećer da se kuvaju, pa operite šljive i očistite koštice, a jabuke oljuštite i narendajte.

2. Kad se sirup ukuva, dodajte voće i mešajte dok se džem ne skuva. Probajte tako što ćete sipati malo na tacnu, pa ako ostaje trag kad se povuče varjačom, džem je kuvan. Dodajte cimet, vanilu, limunov sok i rum po želji pa ostavite da se kuva još dva minuta.

3. Sklonite s vatre, napunite sterilisane, vruće tegle, zatvorite čvrsto i okrenite ih naopačke. Neka ostanu na poklopcima sve dok se potpuno ne ohlade.

Čizkejk od tri sastojka: Poslastica za kojom ćete poludeti! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs