Neodoljiv ukus

Dozvoljen i na dijeti: Čokoladni lajt kolač

Kriška ove poslastice sadrži samo 200 kalorija, što je znatno manje u odnosu na standardne torte i kolače
Recepti
16:38h Autor:
Dozvoljen i na dijeti: Čokoladni lajt kolač
Foto: Shutterstock

Slatkiši od čokolade mnogima su omiljeni dezert, ali ovakva poslastica često je vrlo teška, zasićena i prepuna šećera i praznih kalorija.

Želite li da probate ekspresnu, laganu verziju popularne poslastice? Napravite dijetalni čokoladni kolač, čija kriška sadrži svega 200 kalorija.

Sastojci:

1. deo: 3/4 šolje brašna, 1 šolja smeđeg šećera, 2 pune kašike gorkog kakaa u prahu, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 3/4 kesice sode bikarbone.

2. deo: 1 jaje, pola šolje mleka, 2 kašike ulja, 1 kašičica ekstrakta vanile, pola šolje vode.

7 recepata za poslastice sa breskvama: Najukusnije letnje osveženje! (FOTO)

Priprema:

1. U činiju za mućenje stavite prvu grupu sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu). U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz druge grupe, dodajte ih u prvu masu i sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.

2. Zagrejte pola šolje vode i, kada provri, dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta.

3. Isecite tortu na 24 kockice i poslužite kada se ohladi. Možete je posuti sa čokoladom ili šećerom u prahu ili mlevenim lešnicima, preliti sa malo rastopljene čokolade za kuvanje ili je poslužiti sa voćem ili sladoledom.

Kore za pitu po bakinom receptu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs