Bogat ukus

Brza pita sa tikvicama i kačkavaljem

Ovaj ukusni specijalitet zavoleće i oni koji nisu preterani ljubitelji tikvica
Recepti
18:56h Autor:
Brza pita sa tikvicama i kačkavaljem
Foto: Stil
  • Jednostavno
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • 1 kg tikvica
  • 3 jaja
  • 2 kašike običnog (pšeničnog) brašna
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • 200 grama kačkavalja ili sira po ukusu
  • začini po želji: mirođija, origano

Za ovu ukusnu pitu ne treba vam mnogo vremena ni truda, a zbog specifičnog ukusa zavoleće je i oni koji nisu preterani ljubitelji tikvica.

Priprema: Tikvice narendajte, posolite i ostavite da odstoje 15-20 minuta kako bi pustile vodu. Zatim dodajte 3 umućena jaja, brašno, kačkavalj (ili beli sir) i začine po ukusu.

Smesu sipajte u nauljenu tepsiju i pecite 30ak minuta na 180 stepeni. Po želji, možete da narendate kačkavalj, kada je pita pečena.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs