Recepti sa Stilom

Breskva mus

Obradujte vaše najdraže osvežavajućom poslasticom
Recepti
20:18h Autor:
Breskva mus
Foto: Shutterstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500 g breskvi
  • 200 ml slatka pavlaka
  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 10 g želatina u prahu
  • 50 ml soka od breskve

Izmiksirajte 400 grama breskvi, a ostatak iseckajte na komadiće i ostavite sa strane. Želatin stavite u malo vode i ostavite 10 minuta da nabubri.

Jaja i šećer umutite na pari i ostavite da se prohladi. Dobro zagrejte sok od breskve, sipajte želatin i izmešajte da se istopi. Dodajte ga u kašu od breksvi, zatim dodajte i umućena jaja, izmešajte i ostavite da se ohladi.

Kada smesa već počne da se steže, dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku, izmiksirajte i sipajte u čaše na čije dno ste prethodno stavili komadiće breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru barem tri sata.

Savet: Ako se slatka pavlaka teško muti, dodajte joj komadić putera.

OVDE preuzmite recept za bakin rolat sa džemom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs