Odličan izbor

Slane palačinke sa spanaćem i sirom

Za sve ljubitelje neobičnih kombinacija ukusa
Recepti 01.07.2015. - 12:49h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • 110 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 5 jaja
  • 2 kašike ulja
  • pola kašičice soli
  • 3 dl mleka
  • Glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 500 g svežeg spanaća
  • 40 g putera
  • 50 g punomasne pavlake
  • so, biber, rendani muskatni oraščić
  • 60 g naseckanih badema
  • 100 g sira
  • 30 g parmezana

1. Izmešajte brašno i so, pa sjedinite sa umućenim jajima, uljem i mlekom. Ostavite da odstoji oko pola sata. U međuvremenu, oljuštite i naseckajte crni i beli luk. Očistite spanać, operite i ostavite da se ocedi. U šerpi istopite kašiku putera, prodinstajte luk, pa ubacite spanać, poklopite i grejte dok listovi ne splasnu.

 

2. Umešajte pavlaku i začinite. Zagrejte rernu na 200 stepeni.  Propržite bademe bez masnoće pa ih istresite na tanjir. Narežite kozji sir na kockice.

 

3. Ugrejte u tiganju preostali puter i ispržite 4 palačinke. Na njih rasporedite spanać, bademe i kozji sir, pa ih urolajte i poređajte u podmazani pleh ili vatrostalnu činiju. Narendajte odozgo parmezan i zapecite 15 minuta.

 

Jedan recept, 8 različitih jela: Slatke i slane palačinke na potpuno drugačiji način! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...