Riznica vitamina i minerala

Letnja salata sa blitvom i tikvicama

Sveži i zdravi letnji plodovi su idealan način da uživate u hrani i popravite zdravlje
Recepti 27.06.2015. - 18:09h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 200g svežeg ili smrznutog graška
  • 200g blitve
  • 2 tikvice, isečene na duge, tanke trake
  • 1 komorač, sitno iseckan
  • 1 limun, rendana kora i sok
  • 1 kašičica ljutog senfa
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašika iseckanog peršuna
  • 2 kašike maslinovog ulja

1. Sipajte vodu u šerpu da proključa i posolite. Sipajte grašak i blitvu u šerpu i kuvajte 3 minuta. Potom prospite vruću vodu i osvežite hladnom vodom. Sipajte povrće u veliku posudu sa tikvicama i pomešajte.

 

2. Za preliv umutiti zajedno limunov sok i koru, senf, med, peršun i kašiku ulja u posebnoj posudi.

 

3. Prelijte preko salate i služite. Možete da dodate i rotkvice po želji.

 

Glavno jelo ili užina, izaberite sami: Najlepši recepti za jela sa tikvicama! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...