Probajte

Špagete sa tunjevinom i paradajzom

Jednostavan recept za lagan, ali hranljiv i ukusan obrok
Recepti 18.06.2015. - 13:30h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 g mini paradajza
  • 1 ljuta crvena papričica
  • 185 g tunjevine
  • pola veze peršuna
  • 400 g špageta
  • 3 kašike maslinovog ulja

1. Oljuštite i naseckajte crni i beli luk. Mini paradajz operite i prepolovite. Ljutu papričicu presecite, očistite, operite i sitno iseckajte. Ocedite tunjevinu i usitnite je viljuškom. Peršun properite, prosušite ubrusom i iseckajte.

 

2. Skuvajte špagete u posoljenoj vodi da ostanu al dente. U tiganju na maslinovom ulju uz mešanje staklasto propržite crni i beli luk. Potom dodajte mini paradajz, tunjevinu i ljutu papričicu, i dobro izmešajte.

 

3. Kuvanu testeninu ocedite i pomešajte s tunjevinom, paradajzom i peršunom. Posolite i pobiberite po ukusu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...