Recepti sa Stilom

Musaka s maslinama

Mediteransko jelo
Recepti 15.04.2013. - 13:43h
Musaka s maslinama, Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Skuvajte supu od kocke. Jedan patlidžan isecite na krugove, a drugi na pločice. Posolite, stavite u cediljku i ostavite pola sata da pusti tečnost.
Na zagrejanom maslinovom ulju pržite sitno iseckan crni luk. Kad luk postane staklast, dodajte beli luk. Dodajte mleveno meso, cimet, iseckan pelat, prezle, iseckane masline, paradajz-pire, pa sve posolite i pobiberite. U smesu sipajte skuvanu supu od kocke i rendani muskatni oraščić. Na rastopljenom puteru propržite brašno, pazeći da ostane belo. Dodajte mleko a onda posolite i pobiberite. Prokuvajte i kad sos dobije potrebnu gustinu, sklonite s vatre. Plavi patlidžan isperite hladnom vodom i osušite čistom krpom. Zagrejte maslinovo ulje i ispržite patlidžan. Posudu za pečenje dobro nauljite, poprskajte prezlama i namažite fil od mlevenog mesa. Na fil poređajte krugove patlidžana i prelijte bešamel sosom. Pospite prezlama i stavite u rernu da se peče oko 55 minuta na 220 stepeni.

 

Savet
Jela koja pečete bez poklopca u rerni (meso, musaka, đuveč) neće se presušiti ako u rernu stavite manji sud sa vodom

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...