Recepti sa Stilom

Ragu s trapistom

Neverovatan užitak za gurmane
Recepti
20:46h
Ragu s trapistom, Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500g svinjskih šnicli
  • 200g dimljene slanine
  • 200g Trapista
  • 200g kisele pavlake
  • 200ml jogurta
  • 2 crvene paprike
  • 4 krompira
  • 2 jajeta
  • bibera i soli
  • Ulja

Krompir oljuštite, operite i isecite na tanke kriške. Crvene paprike ispecite i oljuštite. Na zagrejanom ulju ispržite pripremljen krompir. U posebnom tiganju ispržite posoljene i pobiberene šnicle. Ispržene šnicle izvadite i isecite na štapiće. U istom tiganju ispržite režnjeve slanine i stavite u dublju posudu. Dodajte meso, kolutove paprike i ispržene krompire. Posolite, pobiberite i dodajte kiselu pavlaku. Smesu sipajte u dobro nauljenu keramičku posudu. Prelijte jajima umućenim s jogurtom. Preko svega narendajte trapist. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 60 minuta.

 

Savet
Belo stono vino odličan je izbor uz ovaj gurmanski specijalitet

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs