Recepti sa Stilom

Pikantne bamije

Hrana za dušu
Recepti 15.04.2013. - 12:20h
Pikantne bamije, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 200g bamije
  • 100g slanine pančete
  • Crnog luka
  • 3 belog luka
  • 5 ljutih paprika
  • 30g maslaca
  • 2dl vode
  • bibera u zrnu
  • 1 Soli
  • Ulja

U većem tiganju zagrejte ulje i maslac na umerenoj vatri. Dodajte iseckanu slaninu i pržite oko pet minuta. Kada slanina porumeni, dodajte sitno iseckan crni i beli luk, tanke kolutove paprike i široke kolutove bamije. Prelijte sa dva deci vode, promešajte varjačom i dinstajte desetak minuta. Zatim posolite i zabiberite. Sačekajte da proključa pa smanjite vatru na minimum i krčkajte još 25 minuta, povremeno mešajući. Jelo poslužite dok je toplo.

 

Savet
Bamije će biti ukusnije ako ih pripremate sveže, čim ih uberete ili donesete s pijace

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...