Neodoljivi zalogaji

Ledeni čokoladni kolač

Čokoladni kolač u kombinaciji sa pomorandžom za svežiji ukus, idealan je za letnje dane
Recepti
17:08h Autor:
Ledeni čokoladni kolač
Foto: Thinkstock
  • 200 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 150 g gorke tamne čokolade
  • 6 dl slatke pavlake
  • 20 g šećera u prahu
  • 4 kašike soka ili likera od pomorandže
  • kašičica rendane kore pomorandže
  • 100 g lomljene čokolade za kuvanje
  • 90 g maslaca

1. Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šećer u prahu, sok i koru pomorandže i 100 g čokolade otopljene na pari. Dobro izmešajte mikserom i umešajte lomljenu čokoladu. Smesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.

2. Ohlađen kolač okrenite na poslužavnik, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u čokoladu koju ste otopili na pari umešali omekšali maslac. Kolač poslužite dobro rashlađen i sečen na šnite.

3. Kalup možete da obložite komadima tanke čokolade pre nego što u njega izlijete kolač.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs