Recepti sa Stilom

Parfe od badema

Kolač u kome culo ukusa uživa
Recepti
18:34h
Parfe od badema
Parfe od badema, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 150g listića badema
  • 300g mlevenog badema
  • 300g šećra
  • 6 jaja
  • 100ml amareta
  • 100ml desertnog vina
  • 500ml slatke pavlake

Stavite listiće badema na papir za pečenje i pecite ih u rerni na 180 stepeni pet do 10 minuta dok ne postanu zlatni, s vremena na vreme ih protresite. Razdvojte belanca od žumanaca. Belanca ulupajte u sneg. Mikserom umutite žumanca sa šećerom tako da postanu kremasta. Dodajte mleveni badem, amareto i desertno vino, pavlaku i sneg od belanaca. Mešajte krem dok ne postane čvrst. Smesu raspodelite u male posude i ostavite u zamrzivaču najmanje 12 sati. Izvadite iz zamrzivača petnaestak minuta pre služenja, umočite dno posudica u toplu vodu i okrenite ih na tanjir. Ukrasite listićima badema i poslužite.

SavetMalo amareta obogatiće aromu ovog deserta

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs