Čaroban ukus

Jednostavan mus od jagoda

Ljubitelji crvene voćkice biće oduševljeni ovom poslasticom koja se topi u ustima
Recepti 20.05.2015. - 17:58h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • šolja iseckanih jagoda
  • pola šolje šećera
  • 5 kašika vode
  • 3/4 kašičice želatina
  • Prstohvat soli
  • 2 belanceta
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • pola šolje slatke pavlake

1. U blenderu umutite iseckane jagode sa šećerom tako da dobijete glatku smesu.

 

2. U veću posudu sipajte 2 kašike vode i pomešajte sa želatinom. Ostavite oko 5 minuta.

 

3. Šest kašika šećera, prstohvat soli i preostale tri kašike vode zagrejte na srednjoj temperaturi dok ne počne da vri i dok se šećer ne istopi. Kuvajte tako oko 4 minuta.

 

4 .Belanca dodajte želatinu i mutite dok ne dobijete penastu smesu, zatim postepeno dodajte preostalu kašiku šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. U šam umešajte topao šećerni sirup, pa mutite mikserom najpre na srednjoj, a zatim na većoj brzini dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte zatim ekstrakt vanile.

 

5. Umutite slatku pavlaku i postepeno joj dodajte šam od belanaca. Zatim dodajte i krem od jagoda. Sve pažljivo pomešajte. Rasporedite mus u posude i hladite u frižideru bar 2 sata. Poslužite mus dekorisan po vašoj želji.

 

Rajski zalogaji - 6 recepata za neodoljive poslastice od jagoda!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...