Ukusni zalogaji

Gurmanska boranija

Za ljubitelje boranije ovaj ukus biće pravo iznenađenje
Recepti
15:48h Autor:
Gurmanska boranija
Foto: Shutterstock
  • 15 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1 kg zlene boranije
  • 150 g suve mesnate slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 3 kašike prezli
  • 1 grančica peršuna
  • soli po ukusu
  • bibera po ukusu
  • ulja po potrebi

Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi, a zatim je procedite. Na ulju propržite slaninu iseckane na kockice, dodajte kolutove crnog luka, zgnječeni beli luk i sve zajedno kratko propržite.

Dodajte boraniju, posolite, pobiberite, pospite iseckanim peršunom i lagano promešajte. Preručite u odgovarajuću posudu i pospite prženim prezlama.

Savet: Slaninu koju čuvate u zamrzivaču trebalo bi da potrošite u roku od mesec dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs