Tope se u ustima

Sočne čokoladne bombice

Komadići raja sa ukusom omiljene poslastice
Recepti 30.04.2015. - 18:32h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 4 jajeta
  • 250 g šećera
  • 250 g rendane gorke čokolade
  • Prstohvat soli
  • 1/2 kašičice začina za medenjake
  • kesica instant glazure od čokolade (100 g)
  • 125 g šećera u prahu
  • 4 kašike seckanih badema

1. Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca kremasto umutiti sa polovinom šećera, pa dodati rendanu čokoladu, preostali šećer, so i začin za medenjake. Belanca umutiti u vazdušast sneg, pa spojiti sa kremom od žumanaca.

 

2. Zagrejati rernu na 160 stepeni. Pleh za pečenje krofnica (sa udubljenjima) dobro podmazati ili u svako udubljenje staviti po jednu korpicu od pek papira. Kašikom vaditi masu, puneći njome udubljenja na plehu. Peći oko pola sata, a potom ih ostaviti da se ohlade.

 

3. Rastopiti glazuru od čokolade. Dodati šećer u prahu i kašiku vode, kuvati dok se ne zgusne, pa preliti kuglice u debelom sloju. Uvaljajte u rendanu čokoladu, kokos, seckane bademe ili nešto drugo po vašoj želji.

 

Brze kuglice od bele čokolade i kokosa!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...