Recepti sa Stilom

Goveđi but u sosu

Ovako spremljeno meso se topi u ustima
Recepti 11.04.2013. - 13:25h
Goveđi but u sosu, Foto: Shutterstock
  • 170 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1kg govedjeg mesa od buta
  • veza zeleni
  • 1 crni luk
  • 700ml crnog vina
  • 3 timijana
  • 15 crnog bibera
  • 8 bobica kleke
  • 6 Ulja
  • 3 lista lovora
  • belog bibera i soli
  • 1 limun

Zelen za supu operite i očistite pa isecite na kockice. U šerpu stavite zelen za supu, crni luk isečen na četvrtine, iseckan timijan, lovorov list, zrna crnog bibera, kleku i vino. Oprano meso stavite u marinadu od vina. Ostavite da odstoji u frižideru 24 sata. Izvadite meso iz marinade pa ga stavite na zagrejano ulje u tiganju. Kratko ga ispržite na jakoj vatri, posolite i zabiberite mlevenim belim biberom. Marinadu procedite (tečnost sačuvajte) pa povrće dodajte mesu i sve zajedno kratko prodinstajte. Zatim sipajte tečnost od marinade i stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko dva i po sata. Posle toga meso izvadite. Sos procedite, dodajte malo gustina, začinite i kratko prokuvajte.

 

Savet
Meso servirati isečeno na tanku parčad i preliveno sosom. Ukrasiti klekom i iseckanim listom peršuna

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...