Neodoljivo

Čokoladna torta sa jabukama

Uživajte u sočnoj torti i kombinaciji jabuke i čokolade
Recepti
10:06h Autor:
Čokoladna torta sa jabukama
Foto: Shutterstock
  • 70 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 4-5 velikih jabuka
  • 3,5 šoljice brašna
  • Prstohvat soli
  • šoljica šećera
  • 3 kašičice cimeta
  • 2 kašike kakaa
  • 3 jajeta
  • 80 ml ulja
  • 100 g čokolade, naseckane na kockice
  • 100 g oraha, naseckanih

1. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Jabuke narendajte.

2. U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, šećer, cimet i kakao.

3. U većoj posudi pomešajte narendane jabuke, razmućena jaja i ulje. Umešajte brašno s dodacima pa dodajte nasečenu čokoladu i orahe. Mešajte tek toliko da se sastojci povežu.

4. Ulijte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu prečnika 26 cm. Pecite 60 do 70 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa ako želite, prelijte čokoladnom glazurom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs