Neodoljivi zalogaji

Hilandarske vanilice

U ovoj ukusnoj poslastici možete uživati čak i u danima posta
Recepti
13:42h Autor:
Hilandarske vanilice
Foto: Shutterstock
  • 35 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 250 g margarina
  • 500 g mekog brašna
  • 60 g prah šećera
  • sok od 1 limuna
  • pekmez od kajsija

1. Margarin umutite sa šećerom i dodajte sok od limuna. Dodajte brašno i zamesite testo. Oklagijom ga razvucite na pola centimetra debljine. Kalupom vadite vanilice i ređajte ih na pleh sa peki papirom.

2. Pecite u rerni na tihoj vatri i pazite da ostanu bele. Po dva kružića spajajte pekmezom. Uvaljajte ih u prah šećer pomešan s vanilom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs