Neodoljivo

Tiramisu rolat

Omiljena poslasticu sa ukusom kafe u malo drugačijem obliku
Recepti
11:22h Autor:
Tiramisu rolat
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 4 jajeta
  • Prstohvat soli
  • 180 g šećera
  • 125 g brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 150 g krem-sira
  • 10 g kakaa u prahu
  • 250 g maskarponea
  • 3 kašike instant kafe
  • 300 g slatke pavlake
  • kakao za posipanje i zrnca kafe

1. Rernu zagrejte na 200 stepeni.

2. Odvojte belanca od žumanaca. Ulupajte čvrst sneg od belanaca i malo soli. U drugoj posudi kremasto umutite žumanca sa 80 g šećera i vanilin-šećerom. Odozgo stavite sneg od belanaca, brašno i prašak za pecivo, pa oprezno promešajte.

3. Smesu razmažite na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu i pecite desetak minuta.

4. Pečeni biskvit stavite na krpu posutu šećerom, odlepite papir i urolajte biskvit zajedno s krpom. Krem-sir, maskarpone, kakao, kafu i 100 g šećera dobro umutite. Umutite slatku pavlaku, pa 2/3 dodajte u fil sa sirom.

5. Ohlađeni biskvit premažite kremom, pa ga urolajte. Po želji ukrasite preostalom slatkom pavlakom, pospite kakaom i zrncima kafe, ili prelijte topljenom čokoladom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs