Neodoljivo

Torta od krušaka sa lešnikom i čokoladom

Lešnik i čokolada u kombinaciji sa kruškom učiniće da uživate u svakom zalogaju
Recepti
22:50h Autor:
Torta od krušaka sa lešnikom i čokoladom
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • 100 g putera
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 175 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 4 lista belog želatina
  • kompot od krušaka (8,5 dl)
  • 75 g seckanih lešnika
  • 250 g neslanog sremskog sira
  • 3 kašike soka od limuna
  • 6 dl slatke pavlake
  • kruška
  • čokoladni preliv (20 g čokolade i grumen putera)

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Podmažite dno okruglog kalupa. Žumanca umutite sa šećerom i puterom, a belanca ulupajte u sneg. Pažljivo pomešajte, dodajte brašno, prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu. Masu pecite u kalupu 35 minuta. Izvadite i ohladite.

2. Želatin razmekšajte, kruške ocedite i isecite na kockice, a lešnik propržite. Sir umutite sa šećerom i dve kašike soka od limuna, pa umešajte rastvoreni želatin. Dodajte lešnik i kruške. Smesu ostavite da se ohladi. Kad počne da se steže, umešajte 4 dl ulupane pavlake. Pečeno testo vodoravno prepolovite.

3. Oko donje kore stavite okvir za tortu, napunite kremom od sira, preklopite drugom korom i ostavite u frižideru tri sata. Skinite okvir. Krušku isecite na kriške, poprskajte sokom od limuna.

4. Ulupajte 2 dl pavlake, premažite tortu i ukrasite kruškama i čokoladnim prelivom.

Baklava od sveže kruške!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs