Recepti sa Stilom

Baklava bez kora sa jogurtom

Idealna poslastica za sve ukućane
Recepti
21:08h Autor:
Baklava bez kora sa jogurtom
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr suvog grožđa
  • 1 čaša jogurta
  • 1 šoljica ulja
  • 3 šoljice mleka
  • 3 šoljice brašna
  • 3 šoljice griza
  • 1 prašak za pecivo
  • Sirup:
  • 400 g šećera
  • 500 ml vode
  • sok od jednog limuna

Priprema

U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mleko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati.

Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min...Iseći na željeni oblik.

Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta...

Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.

Krofne po bakinom receptu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs