Neodoljivo

Torta Elizabet Tejlor: Čokoladni san koji će zadovoljiti svačiji ukus!

Istovremeno i slatka i sveža, i jaka i nežna, ova torta s pravom nosi ime nezaboravne glumice
Recepti 19.03.2015. - 20:37h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock
  • 70 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 300 g mlevenih oraha + 2 kašike
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 300 g mlevene plazme
  • 3 dl soka od breskve
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • Kašika ulja

1. Umutite jaja sa šećerom, dodajte kakao, 2 kašike oraha i brašno s praškom za pecivo. Sve dobro promešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Kad se sasvim ohladi, prelijte s 2 dl soka od breskve.

 

2. Dok se kora hladi, napravite fil. Mleveni keks prelijte preostalim sokom od breskve, dodajte mlevene orahe i promešajte.

 

3. U drugoj činiji penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sjedinite s masom od keksa i oraha. Fil podelite na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a drugim delom (svetlijim) premažite koru. Preko prvog fila stavite drugi, sa čokoladom.

 

4. Tortu prekrijte glazurom od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete otopiti preostalu čokoladu (100 g) s uljem.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...