Recepti sa Stilom

Goveđi medaljoni

Uživajte u ovoj vrhunskoj hrani, a evo kako je možete spremiti...
Recepti 10.04.2013. - 15:14h
Goveđi medaljoni, Foto: Shutterstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600g govedjih medaljona
  • 150g slanine
  • 4 kriške hleba
  • 1dl vinjaka
  • maslaca
  • Ulja
  • soli i bibera

Priprema
S trećine opranog limuna odvojte vrlo tanak žuti sloj kore. Preostalu koru izrendajte pa dodajte u kašičicu omekšalog maslaca. Time namažite kriške hleba i pecite dva-tri minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Goveđe medaljone omotajte slaninom. Moraju celi biti pokriveni. Potom zavežite čvrstim koncem. Ispržite sa obe strane na zagrejanoj smesi 20 g maslaca i tri kašičice ulja. Zavisno od ukusa, pržite duže ili kraće. Zalijte zagrejanim vinjakom i čim krenu alkoholna isparenja, zapalite pa će govedina dobiti poseban ukus. Posolite i pobiberite. Ceo postupak može da traje osam (za slabo pečeno meso) do 12 minuta.

Savet

Medaljone poslužite na ispečenom hlebu, na vrh stavite malo maslaca i ukrasite trakicama limunove kore koju ste odvojili na početku

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...