Slasno i nezaboravno

Egzotična voćna torta

Osvežavajući ukus neobične poslastice osvajaće vas svakim zalogajem
Recepti 18.03.2015. - 19:00h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 3 jajeta
  • 170 g šećera
  • 100 g brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 2/3 kesice želatina
  • 2 limuna
  • 2 dl pavlake
  • 2 kivija
  • 2 mandarine
  • 1 ceo ananas
  • 2 papaje
  • 100 g fizalisa (peruanska jagoda)
  • 2,5 dl soka od grožđa
  • krem-fiks

1. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Premažite uljem pleh prečnika 26 cm. Umutite 100 g šećera s jajima dok masa ne postane kremasta. Brašno pomešajte s praškom za pecivo pa pažljivo umešajte u krem. Masu sipajte u pleh i pecite 15 minuta.

 

2. Želatin omekšajte u hladnoj vodi. Sok od oba limuna pomešajte sa 2,5 dl vode i preostalim šećerom. Umešajte rastopljeni želatin i hladite oko 20 minuta. Ulupajte čvrsto slatku pavlaku. Čim žele počne da se steže, dodajte pavlaku i mešajte dok se ne ujednači. Koru stavite na poslužavnik, pa sipajte pavlaku s limunom.

 

3. Oljuštite kivi, mandarinu i ananas, pa ih isecite na šnite. Papaje isecite napola i izvadite koštice. Kašikom za sladoled vadite kuglice iz voća. Fizalis oljuštite, operite i osušite.

 

4. Voće ravnomerno rasporedite na tortu. Od soka od grožđa i krem-fiksa napravite fil, ravnomerno premažite tortu i sačekajte da se ohladi. Ukrasite seckanim komadima voća.

 

Još recepata za izvrsne torte preuzmite OVDE!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...