Ukusno

Musaka od krompira i kiselog kupusa

Malo drugačiji recept za staro jelo ostaviće vas bez daha
Recepti
11:56h Autor:
Musaka od krompira i kiselog kupusa
Foto: Shutterstock
  • 70 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 glavice luka
  • 2 kašike putera
  • 500 g kiselog kupusa
  • 350 ml sajdera (vina od jabuka)
  • 1 kašika kima
  • 10 zrna kleke
  • 1 lovorov list
  • so, biber
  • 1,5 kg krompira
  • 1 jaje
  • 2 žumanceta
  • 1 kašičica majorana
  • 1 kašika jestivog skroba
  • 200 g brašna
  • 2 kruške
  • pola kašičice majčine dušice
  • 150 g gaude

1. Naseckajte luk pa pola prodinstajte na puteru. Potom dinstajte zajedno s kupusom, sajderom, kimom, klekom, lovorom, solju i biberom 25 minuta. Kuvajte krompir 20 minuta u slanoj vodi. Ocedite kiseli kupus i izvadite začine. 2 Zagrejte rernu na 160 stepeni.

2. Preostali luk prodinstajte na ulju. Ocedite krompir, ostavite da se suši i plehu u rerni5 minuta, izvadite, oljuštite i izgnječite. Zagrejte rernu na 225 stepeni. Dodajte jaje i žumanca u krompir. Zamesite zajedno s lukom, začinima, skrobom i brašnom.

3. Razvaljajte na podmazanom plehu. Pecite 25 minuta. Narežite kruške na režnjeve te dodajte zajedno s majčinom dušicom i kupusom. Pobiberite.

4. Smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite još 35 minuta. Nakon 25 minuta pospite sirom.

Sočne kobasice sa kiselim kupusom - Recept preuzmite OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs