Neodoljivo

Doboš torta

Bakin recept za jednu od najomiljenijih poslastica i starih i mladih sladokusaca
Recepti
09:20h Autor:
Doboš torta
Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Teško

Sastojci

  • 450 g maslaca
  • 350 g šećera
  • vanilin-šećer
  • 4 jaja
  • 2 kašike ruma
  • 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • puding od čokolade
  • 20 g kakaa
  • 500 ml mleka

1. 200 g maslaca umutite sa 200 g šećera, žumancima, vanilin-šećerom i rumom. Postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i na kraju umućena belanca.

2. Masu sipajte u odgovarajući kalup i pecite na 220 stepeni, 10 minuta svaku koru od ukupno sedam (otprilike po tri supene kašike testa). Posebno skuvajte puding po uputstvu na kesici. U ohlađen puding dodajte 250 g umućenog maslaca i sve izmutite mikserom.

3. Svaku koru premazite ovim kremom, osim poslednje. Na kraju tortu prelijte šerbetom od 250 g šećera i 250 ml vode i dok je još topao, isecite na parčiće kako bi se torta kasnije lakše sekla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs