Ukusni zalogaji

Posne krofne

Ove posne krofne će svojim ukusom oduševiti sve sladokusce
Recepti
22:28h Autor:
Posne krofne
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 250 ml mlake vode
  • 40 g svežeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 50 g biljne masti ili margarina
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu
  • 2 kesice vanilinog šećera

Priprema

1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste.

2. Dok narasta, pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa polako zamesite sa brašnom.

3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer, a možete i kristal šećerom. Po želji, špricem nafilujte džemom ili kakao kremom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs